.
Wie ben je &
waar gaat het over?
Ik ben:
Ik heb te maken met:.
Leeftijd (Jonge Held):

Algemene informatie - over ons

Stichting Jonge Helden is in september 2008 opgericht, met als doel om laagdrempelige preventieve begeleiding en ondersteuning te bieden aan kinderen en jongeren die met rouw of verlies te maken hebben.

Hoe het begon...
De pilot voor de scholenprojecten ging in 2009 van start op basisscholen verspreid over het land. Deze pilot werd verzorgd door een aantal zeer ervaren rouw- en veriescoaches. De positieve en veelbelovende resultaten deden ons besluiten onze scholenprojecten op zoveel mogelijk scholen in Nederland te integreren. 
Met succes! Een jaar later realiseerden wij 21 Jonge Helden Scholenprojecten op basisscholen én ook middelbare scholen in het hele land en nam erna toe.

En hoe het verder ging...
Er kwamen in de loop der jaren ook steeds meer programma's bij. In 2016 is daar de pilot voor het Nieuwe Helden programma bijgekomen, een programma voor vluchtelingenkinderen met een verblijfsstatus.

Programma's

Wij bieden ook diverse programma's aan voor Jonge Helden. De programma's zijn voor Jonge Helden van diverse leeftijden. 

Steun Stichting Jonge Helden

Jonge Helden ontwikkelen vaak (ernstige) problemen. Jonge Helden die veel steun en begrip in hun nabije omgeving krijgen, zijn hierop een uitzondering. Wij organiseren en mobiliseren zo goed mogelijk die hulp en steun in de nabije omgeving van Jonge Helden. Om dit te realiseren zijn sponsors zeer welkom